Belgisch Kampioenschap voor Jonge Springpaarden – Dag 6

Dertien 4-jarige paarden uitgeroepen tot ELITE

 

Vandaag was de Grote Dag voor de 4-jarige paarden : de finale voor de dubbele foutlozen en de 4 paarden die 1 puntje hadden gekregen tijdens de 2 eerste manches. In het totaal waren dat 43 paarden, maar jammergenoeg kwam het weer wel eten in het roet gooien.

De dertien 4-jarige paarden die erin slaagden deze finale zonder fouten te rijden, hadden normaal gezien nog een tweede omloop moeten rijden maar die werd uiteindelijk afgelast gezien de weersomstandigheden.

Niettemin mogen deze dertien 4-jarige paarden zich terecht ELITE noemen !

 

Het betreft : L’Innocence van ‘t Meulenhof (BWP), Levisca (BWP), Fidelgo du Houssoit (sBs), Castres van de Begijnakker Z (Zangersheide), Labrusca de Muze (BWP), Dacapo Ab Z (Zangersheide), Linguini de la Pomme (BWP), Levis van ‘t Meyershof (BWP), Lightness van ‘t Paradijs (BWP), Gerry (Generaal), Big Lord Carthago (Selle Français), Lord van de Groenendijk (BWP) en Leandro Vg (BWP).

Voor alle resultaten van de finale van de 4-jarigen, klik hier.

 

Ondertussen ging binnen de eerste ronde door van het Belgisch Kampioenschap voor 3-jarige paarden, waarvan de 10 besten zich mogen presteren voor de finale op zondag. We komen uiteraard dan nog terug op hun prestaties.

 

Eveneens in de binnenpiste ging het Kampioenschap door voor de Veulens optie springen, waar niet minder dan 34 prachtige veulens zich voor kwamen aanmelden. De nieuwe Belgische Kampioen is Perfect du Lilot Z, een hengstenveulen van Non Stop. Voor al hun resultaten,  klik hier.

 

Maar er stond nog veel meer sport op het programma, met de troostprijzen voor de 6- en 7-jarige paarden, die er niet in waren geslaagd hier twee foutlozen omlopen neer te zetten. De Troostprijs van de 6-jarigen kwam op naam te staan van Think Twice 111 Z (Zangersheide) bereden door Thierry Goffinet, die van de 7-jarigen op naar van Indiana V.H Kapelhof (BWP) bereden dor Stef Bossaerts. Voor alle resultaten van deze twee troostprijzen, klik hier.

 

Op het programma Zondag 16/08/15

Buitenpiste :

5-jarigen – Finale van het Belgisch Kampioenschap

6-jarigen – Finale van het Belgisch Kampioenschap

7-jarigen – Finale van de Beker van België

Binnenpiste :

3-jarigen – Finale van het Belgisch Kampioenschap en Medaille van de Koning

 

Met ruiterlijke groet,

 

Birgit Schulpzand

+32 (0)474 31 90 47

birgitstuij@hotmail.com

Dutch