Belgisch Kampioenschap voor Jonge Springpaarden – Dag 4

Beslissende dag voor deelname aan de finale van de 5 en 6-jarigen !

 

Gisteren was de beslissende dag om de finalisten te kennen bij de 4-jarige paarden, vandaag donderdag gaat alle aandacht uit naar de prestaties van de 5- en 6-jarigen, te beginnen met de 5-jarigen.

 

Gisteren was al een eerste deel van deze leeftijdsklasse aan de beurt geweest voor de 2de ronde, en de tendens was eerder negatief want maar weinig paarden slaagden erin een tweede foutloze omloop neer te zetten, wat de voorwaarde is om mee te mogen doen aan de finale. De prestaties van deze morgen waren gelukkig beter, en van de 85 foutlozen na de eerste ronde (op een totaal van 210 paarden), telden we er na de 2de ronde 46 die dubbel foutloos waren gebleven (in totaal 89 in deze 2de ronde). Deze paarden zullen dus deelnemen aan de finale die door zal gaan op zondag, voor de felbegeerde titel van Belgisch Kampioen van de 5-jarigen. Om alle resultaten te kennen van de 5-jarigen, klik hier.

 

Na de 5-jarigen, plaats voor de 6-jarigen die eveneens hun tweede ronde aflegden. We mochten in deze klasse absoluut een zeer hoge kwaliteit sportpaarden aanschouwen. Het is duidelijk dat dit Belgisch Kampioenschap een geweldig uitstalraam is van wat België wel niet biedt in de sport. Niettemin wisten van de 76 op 182 foutlozen na de 1ste ronde slechts 35 paarden opnieuw foutloos te blijven en de finale zal dus doorgaan tussen deze 35 paarden. Om alle resultaten te kennen van de 6-jarigen, klik hier.

 

Morgen vrijdag 14/08/2015 staat er op het programma :

Buitenpiste

5-jarigen – Troostprijs

7-jarigen – 2de manche van de Beker van België

Binnenpiste :

2-jarigen : model en gangen en vrijspringen

Veulens optie dressuur

 

Voor meer informatie, neem gerust contact met me op.

 

Met ruiterlijke groet,

 

Birgit Schulpzand

Persverantwoordelijke BK Gesves

+32 (0)474 31 90 47

birgitstuij@hotmail.com

Dutch