Belgisch Kampioenschap voor Jonge Springpaarden – Dag 2

Ondertussen hebben alle leeftijdsklassen de mooie omlopen en de prachtige accommodatie hier in Provinciale Fokkerij en Ruiterschool te Gesves kunnen ontdekken, al kwam bij de 7-jarige paarden slechts het eerste deel paarden aan bod.

 

Volgens de organisator van dit Belgisch Kampioenschap en vice-voorzitter van de Ruiterclub van Gesves Eugène Mathy stijgt de kwaliteit van de jonge paarden van jaar tot jaar. Dat geldt ook voor deze lichting. Het aantal foutloze omlopen ligt weldegelijk rondom het verwachte percentage, namelijk om en bij de 40% voor de eerste ronde.

 

Wanneer we ons dan wat meer in detail buigen over de aantallen paarden die een foutloze omloop aflegden, tellen we er 85 bij de 5-jarige paarden, waarvan het eerste deel gisterenmiddag en het tweede deel deze morgen aan de beurt was. Het grootste deel van deze paarden is in één van de drie Belgische stamboeken ingeschreven, namelijk 46 bij BWP, 16 bij Zangersheide en 14 bij sBs. Om alle resultaten van de 5-jarigen te consulteren, klik hier. Het eerste deel van deze leeftijdscategorie is morgen aan de beurt voor de 2de ronde.

 

Wat de 6-jarige paarden betreft, bleef iets meer dan 40% foutloos : namelijk 76 op de 182 geselecteerden. Hiervan werden er 38 bij de geboorte ingeschreven bij BWP, 19 bij Zangersheide en 17 bij sBs. Voor al hun resultaten, klik hier.

 

Wat de 7-jarige paarden betreft, daar komen we pas morgen op terug wanneer ook het tweede deel van de groep hun eerste omloop hebben afgelegd.

 

Programma van woensdag 12/08/15 :

4-jarigen – 2de kwalificatie

5-jarigen – 2de kwalificatie (1ste deel)

7-jarigen – 1ste manche van de Beker van België (2de deel)

 

Voor meer informatie, neem gerust contact met me op.

 

Met ruiterlijke groet,

 

 

 

Birgit Schulpzand

Persverantwoordelijke BK Gesves

+32 (0)474 31 90 47

birgitstuij@hotmail.com

Dutch